18 maj 2017

On the road again

 Dags att sitta upp på cyklarna igen och trampa vidare. Här hos Herr Boillot passade jag på att spänna styret på min cykel som under dagens tur hade bestämt sig för att lossna och vid de mest olämpliga tillfällen vek sig rakt ner i knäet på mig. Inte dom bästa cyklarna vi har haft på vintur med i alla fall gratis.
 En liten bit utanför Volnay, på vår väg mot Mersault, genomförde vi också ett cykelbyte. Ingela förbarmade sig över Peters lilla lila monster och Peter tog i stället över Ingelas bastanta damtralla. Man kan säga att cyklarna generellt sett inte var till för fyra ståtliga svenskar, har fransoser verkligen så korta ben?

 I Mersault fick vi så äntligen lite lunch i magen, vi hittade ett öppet kondis som kunde sälja några pajer till oss, men då var blodsockret så lågt att det inte blev några bilder. Efter lunchen hittade vi i alla fall in till en öppen vinproducent så att vi kunde få oss en ny provsmak. I en betydligt fräschare källare den här gången, men inte med riktigt samma känsla som hos Herr Boillot.

Inga kommentarer: