28 maj 2014

Proviantering, energipåfyllning och tur på stan

 Proviantering inför helgens frukostar och picknick. Hur många olika sorters skinka kan det finnas? Bäst att vi tar några olika.
 Energipåfyllning. Man ska ju ta seden dit man kommer och första kvällen valda vi att prova det servitrisen rekommenderade - deras Alsaciska specialiteter. Anton och jag gav oss på något som på engelska beskrevs som veal head - dvs kalvhuvud, och Ingela och Peter valde leverdumplings. På bilden ovan syns mitt kalvhuvud, någon sorts rullad som var lite dallrig i konsistensen men väldigt mör och mjäll och helt okej i smaken. Till det kokt potatis, ägg och en senaps- och kapris sås. Helt okej och kul att ha provat, men jag behöver inte tvunget beställa det igen.
 Colmar visade sig vara en mycket vacker och gemytlig lite stad, en mycket glad överraskning eftersom vi hamnade här av en slump och inte hade läst på något alls om staden innan.
Och ja... ni som följer bloggen vet vid det här laget att det här hör till. Foto på en fotande Ingela :-)

Inga kommentarer: