02 maj 2010

Födelsedags- och valborgsfirande samt trädgårdshelg



Valborgsfirande kombinerades i år med lite födelsedagsfirande tillsammans med kompisarna. Peter fick två fantastiskt vackra trädgårdstomtar som överlämnades med orden "mister du en står det dig tusen åter...". Förstår inte ALLS vad Ulrika menade när hon sa det...



Resten av helgen kombinerade vi trädgårdsarbete med födelsedagsfirande med familjen, vi är helnöjda, vi hann ovanligt mycket och dessutom har det ju varit ett alldeles strålande väder hela helgen. Lukas och Peter bereder marken för det som ska bli ännu en avlastningsplätt för blommorna.


Och så här blev det när dom sista växterna som ska räddas från grävmaskinen har fått ny plats. Tulpaner, blåsippa, liljekonvaljer, margueriter, daggkåpor, nåt som ger gula/svarta blommor och nåt som ger lila blommor (tror vi), lupiner och säkert nåt till som jag inte kommer ihåg.

Det här är alltså väggen mot grannens garage och jag har suttit och letat efter lite gamla bilder som visar hur här såg ut när vi flyttade in. Hittade ingen som visar precis samma vinkel, men kolla här...


Det var ganska grönt... Nu är det mesta borta och det lilla som finns kvar är kapat strax nedanför knäna. Den nya rabatten börjar nog ungefär i höger bildkant på det här fotot.

Inga kommentarer: