01 januari 2010

Nyårsafton i Lödde


Nyårsmenyn får symboliseras av efterrätten eftersom jag uppenbarligen hade alldeles fullt upp med att njuta av sällskapet, maten och vinet för det blev inte en enda bild varken på sällskapet eller maten, utöver denna läckra pepparkakscheesecake alltså. Med lite tur kanske där hamnar bilder på maten på Peters blogg, ni får helt enkelt titta in där. Menyn bestod i alla fall av en plocktallrik med fem små munsbitar på gingravad lax, ansjoviskringlor, mozarella och parmaspett, parmesanflarn och en liten bit manchegopaj. Huvudrätt var helstekt oxfilé med potatiskaka, sallad på sockerärtor, paprika och lite annat gott, murkelsås och balsamvinägersås. Efterrätt pepparkakscheesecake med hjortronsås. Allt framställt med gemensamma krafter.

Vi hade tänkt oss att Lukas skulle natta in som vanligt runt sjusnåret, men ICKE! Den här bilden tog jag tio i nio och då var det som synes fortfarande full fart på Lantvägen, strax efter så kom han dock i säng.

Merry New Year 2010! Det var så kallt att det blev is på champagneglasen när vi stod i trädgården och tittade på raketerna.

När Lukas väl kom i säng så sov han som en stock, vaknade inte när vi var inne och rotade efter konjak och inte av raketerna. För att ha lite koll på honom riggade vi bebberadion när vi gick ut i trädgården men det hjälpte inte så mycket, allt ljud från raketerna triggade den så ute hos oss i trädgården såg det ut som om Lukas satt och illvrålade i sängen med fullt utslag på lamporna, i själva verket var det helt lugnt och han snarkade lugnt på ovetande om allt ståhej.

Ända fram till två det vill säga. Då bestämde sig Herr Partykille för att det var dags att göra ett nytt framträdande på festen. Den här bilden är tagen tio i tre på natten...

Inga kommentarer: